Mina internationella uppdrag som föreläsare tog mig till Kroatien januari 2013. Tillsammans med Alessandro Piras från Italien men verksam i Storbritannien höll vi en 2-dagarskurs i knäledskirurgi. Kursen som var den första av sitt slag och arrangerades tillsammans med Croatian Veterinary Chamber och den lokala veternären Ivana Ljolje.

Visa hela inlägget »

AO Foundation är en världsledande organisation för utveckling och utbildning av veterinärer och läkare i frakturbehandling.
12-14 mars 2012 anordade de deras första veterinära kursen i frakturbehandling i Peking, Kina! En internationell grupp av föreläsare från Storbritannien, USA (2 st), Taiwan och Sverige (Fredrik Danielsson) hade den stora förmånen att få komma till Peking och hålla en kurs för 54 veterinärer primärt från Kina. Utbildningen hjälpte inte bara de närvarande kursdeltagarna att utveckla sina kompetens i frakturbehandling av hundar och katter, den bidrog också till att på sikt påverka djurhållningen i denna del av världen. Att få vara med om denna historiska händelse är definitivt en profesionell höjdpunkt!

Visa hela inlägget »
International faculty International faculty

I september 2012 fick jag möjlighet att arrangera den första AO frakturkirurgikursen i Afrika! Platsen var Kapstaden och en fantastisk grupp av föreläsare från Europa och Sydafrika medverkade som föreläsare och instruktörer. Kursen blev så snabbt fulltecknad att det redan beslutats om en ny kurs 2014.

Visa hela inlägget »

AO foundation är ledande organisation vad gäller frakturkirurgi och AO Vet är den veterinära grenen. Den har sin bas i Scweiz, men finns aktiv över hela världen och har under lång tid verkat för forskning, utveckling, vidareutbildning och delar årligen ut betydande forskningsanslag. Att bli invald och ge svensk representation i styrelsen var så klart kul.

Visa hela inlägget »

I slutet av november hade NOVOS ett öppet möte i Helsingfors. Temat för mötet var Dicision Making in The Stifle Joint och uppslutning av veterinärer var god. Detta var NOVOS första öppna möte och det var väldig kul att som ordförande för föreningen hälsa alla välkomna. Efter korta presentationer av NOVOS-medlemmarna av olika frågeställningar vid knäledslidanden följde givande diskussioner. 

Visa hela inlägget »

Besök på Gulf Coast Veterinary Specialists

 

GCVS i Houston är en av världens största veterinärkliniker med 24 diplomerade specialister - fler än i hela Sverige! I samband med ett American College of Veterinary Surgery som detta år hölls i Washington DC, passade jag på att vara med på GCVS i oktober 2009 för att se på deras verksamhet.

 

De är världsledande på artroskopiundersökningar och varit med att bl.a. utveckla en knäledsproteser för hundar och jag var med vid ett fllertal ingrepp.

 

Nu förs diskussioner om att utöka samarbetet med Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg. bl.a. med att arrangera en kurs tillsammans.

 

Visa hela inlägget »

Fredrik Danielsson opererade en katt med en hjärntumör, se videoklippet och artikeln i GT.

 

Vid kontakt med ägaren 9 mån efter operationen uppger hon att katten mår bra och inte visat några besvär efter operationen!

 

Artikeln + video

 

Fler artiklar i media:

 

http://www.kattsajten.se/Reportagen/Sigge-overlevde-en-unik-operation/


http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=499321


http://sydsvenskan.se/inpalivet/vardag-och-livsstil/article433913/Kort-vag-mellan-gladje-och-sorg.html


http://www.metro.se/se/article/2008/12/04/19/2031-45/


http://sydsvenskan.se/inpalivet/vardag-och-livsstil/article433913/Kort-vag-mellan-gladje-och-sorg.html

Visa hela inlägget »
Etiketter: referenser katt tumör

Senaste kommentarer

  • Linda » :  ”Jättefin sida med bra struktur och information! :)”

  • Mia, Etna & Hekla » Hundliv!:  ”Vlken fin hemsida du fått, härliga bilder =) Lycka till "Vetaid". Kram från Mia ..”

  • vovve » Hundliv!:  ”voff”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln